Direktlänk till inlägg 30 april 2011

KENNELN LITTEL MERLIN

Av Mikaela Billström - 30 april 2011 22:20




 



Idag läste jag om en kvinna som heter Aud Stokman (numera Marianne Nilsen och använder ibland Linda Johansén  vid annonser) Bor på en liten gård i skogen i Bye i jämtland. Hon har hundförbud i Norge och bor i Sverige nu. Hennes kennel hette Little Merlin. Kennelns hemsida verkar fortfarande uppdateras. En sida med bilder heter "My dogs excellent life" (lätt sökbar på Google).




"Aud Stokman har också medfört hundar långt in i skogen där hon misshandlat dom till döds, och bara lämnat kropparna. När hon slagit ihjäl en Briard hane som hon olagligt hade importerat från Finland, gick hon tillbaka till hundens kropp och tog bort chippet som hon hade glömt när hon lämnade platsen första gången."


"Det är så groteskt att man inte kan föreställa sig det, och det finns mycket värre saker som hänt än vad som framkommit i media och i domstol. Ex. så hade hon en champion-hund vid namn "Little Merlins Grom Grom" som olyckligtvis fick uppleva ett kejsarsnitt hemma på köksbordet av Aud Stokman själv."
 

"Vid en inspektion i april fann man en mängd döda hundar i en gödselstack. 23 av dessa undersöktes av Veterinärinstitutet. Det visade sig att fyra hundar hade kulhål i huvudet. Ett huvud hade fyra kulhål men ingen kula hade träffat hjärnan. Det kan stämma med en anmälan 2006 om en hund som skjutits flera gånger men som levde ännu dagen därpå.


Uppfödaren ställde sig först oförstående till uppgifterna och menade att andra måste ha dumpat de döda hundarna i gödselstacken, men senare medgav hon att hon lagt hundarna där, men inte att hon hade avlivat dem. Kvinnan sa också att flera valpar blivit ihjälbitna av andra hundar under hösten 2007 och att en hund dött av kvävning i hennes bil förra sommaren.


Myndigheternas rapporter berättar också om

  • Döda valpar som blev uppätna av en vuxen hund.
  • Hundar som inte fått vård eller blivit sydda efter bitskador.
  • Hundar utan tillgång till vatten. Men ägaren tyckte inte att vatten var nödvändigt, för hundarna kunde äta snö.
  • En fyra veckors valp som uppfödaren avlivade genom att slänga i väggen.
  • I en frys hittade man tre döda valpar, som dött troligen av en bakterieinfektion.
  • Olaglig medicinering och avlivning som uppfödaren själv har gjort.
  • Fusk vid registrering av valpar.
  • En hund som enligt kvinnan blev avlivad av veterinär på grund av dåligt temperament. Men samtidigt annonserades hunden upprepade gånger till salu som "kosebamse".
  • Stor dödlighet bland hundarna, sjuka hundar, hundar ärrade av slagsmål, aggressiva hundar samt valpar som saknade socialisering och tillit till människor."

Ni som tål mer så finns det grova bilder påhttp://djurpoliserna.blogg.se/2010/august/valkommen-till-min-nya-blogg.html  Alltså inte för känsliga tittare!


Info taget från http://h1.ripway.com/baksidan/ (Norge spalten)

Bild taget från http://djurpoliserna.blogg.se/


Detta monster har nu lagt ut en annons på Blocket.se  http://www.blocket.se/jamtland/Blandingsvalper_33563049.htm?ca=11&w=3 Jag har precis anmält annonsen. Gör det ni med så Blocket tar bort annonsen..
 
 

 
 
Ingen bild

Ida

30 april 2011 22:33

Fyfan va sjuk människa. Stackars hundar! Skulle nte ha läst dt här blir så arg o ledsen.

Idaas.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

anonym norbagga

8 februari 2013 20:39

kjenner jeg blir kvalm av den kjærringa! Men enda værre er det at hun får fortsette, er jo bare å flytte til nytt län i sverige hvor hun ikke er dømt så kan hun fortsette å styre på som hun vil.

Kjærringa er ikke bare gal, hun burde få lide samme sjebne som den hunden som overlevde 4 skudd i hodet...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mikaela Billström - 23 april 2014 13:43


Hej mina fina!   Jag har en liten bloggpause nu, har ingen lust att skriva helt enkelt men ni som vill får gärna följa mig på min instagram Mikaelans_ heter jag där .    Jag kommer snart tillbaka.   All kärlek till er     ...

Av Mikaela Billström - 11 april 2014 20:02

Härliga Fredag!   Imorse kom syrran hit och vi bestämde oss för att åka in på stan och kolla lite men innan vi åkte gick vi bort till lekparken där Tessan och Wille var och lekte. Vädret var helt fantastiskt och man känner verkligen att våren lig...

Av Mikaela Billström - 11 april 2014 19:56

När älsklingen kom hem så hade han presenter med sig till mig och musslan        ...

Av Mikaela Billström - 9 april 2014 20:12


  Uppdrag granskning går just nu på SVT och dom tar upp fallet om Christina Hedlund som åkte till Polen för att göra en bröstoperation. Kliniken som utförde operationen var en skandalklinik och Christina är nu skadad för livet, hon är ett "vårdpake...

Av Mikaela Billström - 9 april 2014 12:17

 .. Som den sämsta mamman jag är så glömde jag helt bort att Mira hade tid hos BVC idag.. Vi satt hemma och åt lunch och då slog det mig att FAAAN.. Marlene som är hennes bvc sköterska gav oss en ny tid och sa att det inte var någon fara då det är så...

Presentation

Fråga mig

17 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards